Om klubben

Baggrund:

Rideklubben LAXI blev startet i efteråret 1990 for at sikre endnu bedre og flere tilbud til folk, der fik undervisning på NordFyns Islandsheste Center.

Laxi er en islænderklub for ryttere med interesse i den islandske hest. Der tilbydes undervisning, kurser og fælles rideture. Klubben er aktiv medlem af Dansk Islandsheste-forening og klubben får tilskud gennem Folkeoplysningsloven til aktiviteter og faciliteter.

Klubben tilbyder til ryttere med egne heste:
Mulighed for ridning på 3 dressurbaner og 1 ovalbane for træning.
Ride-klippekort til hal og baner hos Mie Hedebo, Frugthaven, 5462 Morud (klubrabat)  
Har tilladelse til at ride i Langesø skovene med skovkort.

Rideundervisning  og kurser ved dygtige instruktører, fælles rideture i naturen, weekendture, træning og stævnedeltagelse.

LAXI har ingen udlejningsheste og kan derfor ikke tilbyde aktiviteter til ryttere uden heste.

Holdning:

Det er klubbens holdning, at den islandske hest skal behandles, trænes og passes ud fra alle skrevne og uskrevne regler om etisk rigtigt hestehold, og klubbens medlemmer skal løbende informeres herom.

På Generalforsamlingen januar 2008 blev der valgt nyt navn til vores klub. Klubbens navn er pr. 31.1.2008: Laxi Islandshesteklub.

Klubbens Politik:

Rideklubben LAXI er en islænderklub af hesteejere.

Rideklubben LAXI tilbyder rideundervisning på egne islandske heste, rideture i naturen, socialt liv omkring hestene, viden- og erfaringsnetværk samt stævnedeltagelse rundt i Danmark.

Det er klubbens holdning, at den islandske hest skal behandles med respekt og værdihed udfra dens egenart og stolthed. Der arbejdes med behandling og pasning udfra hestepsykologi og horsemanship, gennem undervisning, ridekurser, foredrag og den daglige omgang med hestene.

Den islandske hest skal rides, og alle ejere skal kende til grundridning for at kunne lære gangartsridning. I vort valg af underviser lægger vi vægt på, at opnå en viden og indføling i ridekunsten, der får flere og flere til at prøve kræfter ved stævner rundt i Danmark. Der arrangeres derfor fællestransporter og løbende stævnekurser.

Klubben har hjemsted lidt nordvest for Odense op til Langesø-skovene og har medlemmer fra hele Fyn, samt enkelte fra resten af Danmark.